Posjeta Sajmu Gospodarstva “Mostar 2012”
avatar

Dana 28.03.2012.godine u saradnji sa Obrtničkom komorom organizovana je posjeta sajmu gospodarstva koji se održava od 27.03 – 31.03.2012.god u Mostaru. Sajam su posjetili predsjednik i sekretar Komore i sekretar Udruženja. Troškove prevoza snosila je Obrtnička komora, dok

troškove dnevnice u iznosu od 25,00 KM išli su na teret Udruženja. Kao i što sam naziv sajma kaže u pitanju je velika privreda i izlagači. Na sajmu je bilo oko 800 izlagača iz cijele Evrope, najviše zastupljene su autoindustrija, brodogradnja, ljekovito bilje, vina, sirevi, arhitektovanje i projektovanje svih vrsta bazena i vodenih parkova, bankarski sektor,osiguravajuća društva i slično.

Od poduzetništva i obrta bila je Obrtnička komora USK-a sa svojim štandom, Obrtnička komora HNK-a; Udruženje žena “Most” Jablanica sa svojim rukotvorinama, Izrada starina “Sarajlić” Bugojno; Udruženje Hand made “Nimet” Travnik ( drvorezbarenje, izrada nakita,pletenje korpi ); Pleteni namještaj “Dominković” Orašje.

Ova udruženja sam upoznala sa informacijama vezanim za naš Sajam starih zanata i upoznala ih da ukoliko su zainteresovani mogu da bude izlagači na istom, a za sve dodatne informacije podijelila sam i vizit kartice sa našom web stranicom i kontaktima.

Komentari su zatvoreni.